Logo DarkLogo Light

Doe mee met de Maand van lezen en schrijven

Lees voor
10 september 2024

Doe mee met de Maand van lezen en schrijven

Vind je lezen en schrijven moeilijk? Vind je het lastig om met de telefoon of computer om te gaan? Ben je bang om fouten te maken? Je bent niet de enige. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben hier moeite mee. Tijdens de Maand van lezen en schrijven vraagt Leerhuis Tiel hier extra aandacht voor.

Er zijn verschillende activiteiten waarbij je op een leuke manier de Nederlandse taal kunt oefenen.  Alle activiteiten zijn gratis.

Loop de Speurtocht
Met de speurtocht ga je op ontdekkingsreis door het centrum van Tiel. Er zijn weer leuke prijzen te winnen! Wacht niet en doe samen met vrienden, familie of collega’s mee met de speurtocht. De speurtocht kun je ophalen bij de Bibliotheek in Zinder. Dit kan de hele maand september als de bibliotheek open is.

Meedoen in een groep?
Vind je het leuk om de speurtocht te doen met andere mensen? Kom dan op woensdag 18 september naar de bibliotheek in Zinder. Leerhuis Tiel start om 10:15 uur met koffie, thee en iets lekkers. Daarna ga je met elkaar de speurtocht lopen. Als het regent is er een leuke workshop binnen.

Workshops, letterbingo of liever creatief bezig?

Er zijn in de hele maand september nog meer activiteiten waar je aan kunt meedoen. Je kunt je aanmelden via leerhuis@tiel.nl of stuur een WhatsApp naar 06-38337123

Woensdag 11 september kun je om 10.15 uur meedoen met de letterbingo in de bibliotheek. Op dinsdag 17 september om 10.15 uur is de Letterbingo bij Dynamiek aan de Haaftenlaan 26.

Donderdag 12 september kun je van 10.00-12.00 uur je eigen fotolijst maken bij de Maakplaats van de bibliotheek bij Zinder. Meld je wel even aan via de website van de bibliotheek.

Donderdag 19 september kun je meedoen met de workshop Slim en voordelig door de supermarkt. Lijkt dit je iets? Kom dan om 10.30 uur naar Clubhuis Tiel aan Peppellaan 6.

Tot slot kun je donderdag 26 september meedoen met de workshop over Nederlandse ditjes en datjes. Er is een workshop om 12.30 uur en om 14.00 uur.  Allebei op locatie Dynamiek aan de Haaftenlaan 26. 

Meer weten?

Een flyer met alle activiteiten kun je vinden in de bibliotheek, bij Mozaïek Welzijn, Dynamiek en Clubhuis Tiel Oost ligt. Daarnaast lees je meer op Facebook. Wil je je aanmelden voor één van deze activiteiten of wil je meer weten over beter leren lezen & schrijven? Neem dan contact op met Leerhuis Tiel leerhuis@tiel.nl.